onsdag 22. august 2007

Høyre og sykkelsti til Tregde

I et tidligere innlegg fortalte jeg om samtalen med ordfører Åse Lill Kimestad om sykkelsti langs Tregdeveien. Den skjedde lørdag 18. august på Torvet i Mandal, hvor det var mange politikere til stede for å presentere sine programmer.

Jeg gikk videre til Høyre. Der fikk jeg frukt hos en hyggelig dame som ble ivrig da jeg spurte om hva Høyre ville gjøre med spørsmålet om sykkelsti til Tregde. -Det har vi på programmet, sa hun. Så fant hun frem programmet.

Det er ingen tvil om at programmet for de blå er det mest omfattende og kreative av de valgprogrammer jeg har fått til nå. Tykt og godt papir, og i midten finner vi listekandidatene tegnet inn på en tegning av nytt kulturhus. Det er smilende og vennlige politikere vi møter i og utenfor kulturhuset.

Høyres 6. kandidat er Per Erlend Tronstad, 19 år gammel student som bor på Ime 3. Utenfor bildet av ham står det: Sykkelstiene i kommunen må fullføres, blant annet til Holum og Tregde.

Høyre har to politikere som er avhengig av Tregdeveien. Det er nr. 11, Andreas Hoven, som bor på Fagervoll og nr. 25. Ingolf Kristen Larsen, som bor på Skjernøy. De opplever trolig konflikten mellom myke trafikanter og øvrig trafikk hver gang de reiser til sentrum, enten de skal på politiske møter eller har andre oppgaver.

Ole Guttorm Ihme, som står på tredjeplass på lista, vet nok også om problemene, selv om han ikke opplever dem til daglig, ettersom det er sykkelsti første del av strekningen, helt opp til Jåbekk industriområde.

4. Åge Sæveland, 30. Kristoffer Skrøvje og 31. Terje Johan Thomassen bor på Ime 2 og 5. Kristine Eide og 6. Per Erlend Tronstad bor på Ime 3. De kjører nok til byen ved Falken, så de har trolig heller ikke daglig erfaring med problemene.

Men det var oppløftende å lese det utsagnet i Høyres partiprogram, og ananasen smakte utmerket.

Ingen kommentarer: